Yıldız Teknopark bünyesinde bulunan Yalçın Enerji “güneş enerjili perde” üretmeye başladı. Yerli üretim olan güneş enerjili perde için Yalçın Enerji’nin Üst düzey yöneticisi Ahmet Fuat Yalçın “güneş enerjili perde” sayesinde ciddi elektrik faturasında düşüş yaşandığını ve aile bütçesine katkı sağladığını belirtti.
Yalçın Enerji’nin Yöneticisi (CEO) Ahmet Fuat Yalçın verdiği açıklamada, iki buçuk yıl süren yüksek lisans çalışması sonrasında arge projesi haline gelen “güneş enerjili perde” (solar curtain) için yoğun çabalar sonrası patent alındı. Güneş enerjili perde özellikle yüksek binalarda yaşayan ve güneş enerjisini kullanmak isteyen kişiler için geliştirdiklerini belirtti.
Yüksek binalarda kullanım hedefi
Proje özellikle yüksek binalarda oturan kişilerin güneş enerjisinden faydalanması amacı güder. Çünkü binaların çatılarına konan güneş panelini kurabilmek adına bina ortak kararı gerekmektedir. Fakat bireysel olarak herkes evine güneş paneli perdesi taktırabilir.
Ev ekonomisine katkı sağlar
Perde günde 5 saattir kullanım sonrası ortalama 700 vatsaat saat elektrik üretebilir. 14 saatlik çalışan bir televizyona veya 7 saat çalışan bir buzdolabına ya da bir lambanın 70 saat yanmasına eşdeğer elektrik üretimidir. Ev ekonomisinde 4 kişilik bir ailenin yıllık kullandığı elektrik tüketiminde üçte birini karşıladığı söylenebilir.
Kolay kullanımlı perde
Güneş enerjili perde güç kutusu olarak adlandırılan mikro invertörü prize takılması yeterlidir. Perde bir gün içerisinde kurulabilir özelliği ile dikkat çekiyor. Kurulum olduktan sonra hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
2019 yerli üretim yılı
Yerli üretim ülke ekonomisi açısından önemli. Ülkemizde üreterek yurtdışına ürünlerimizi satmamız global markamız açısından gereklidir.
Güneş enerjili perde şu ana kadar ülkemizde belli bölgelerde kurumlarını gerçekleştirdi. Buna ek olarak sürekli sipariş geldiğini belirten Yalçın, perdeyle ilk olarak Ukrayna’ya ihracat yaptıklarını ve yeni New York ve Kıbrıs’tan da sipariş aldıklarını söyledi.
Yalçın elektriğin yerli üretim güneş paneli perdesinde sürekli üretime geçilmesi halinde istihdam sağlayacağı ülke ekonomisine katkıda bulunacağı bir gerçektir. Dolayısıyla sürekli üretime geçirildiği zaman perde fiyatlarının daha uygun olacağını ifade eden Ahmet Fuat Yalçın, gelecek yıl seri üretime geçmeyi hedeflediklerini amaçlarının her yıl büyüyerek dünya markası haline gelmek olduğunu ifade etti. Aynı zamanda teknoloji faydalarından yararlanılır. Perde üretimi itibariyle aynı zamanda uygulama geliştirdiklerini belirten Yalçın, bu uygulama sayesinde perde kullanımı yapılan evde güneşin eve ne kadar iyi girdiğini perdenin ne kadar faydalandığını ne kadar güneş elde edildiğini hesaplayan ve bu verileri kişiye sunan bir uygulama geliştirdiklerini belirtti.
Yerli Pazar hedefi
Türkiye ciddi bir genç nüfusa sahip olması sebebiyle markalar için potansiyel pazar imkânına sahiptir. Güneş paneli perdesi yapım sürecinde potansiyel müşterilerle görüşme sağlayan Yalçın yerli üretim güneş enerjili perde için önemli derecede pazar payı olduğunu ve Türkiye’nin ortalama sektörel açıdan 7 milyar dolarlık pazar payına sahip olduğunu ifade etti.
Türkiye’de potansiyel pazarın, otel, özel okullar ve hastanelerin güneş paneli için ideal bir Pazar olduğunu söyledi.
Uluslararası Pazarda yer alma
Yalçın, Avrupa Amerika ve Ortadoğu’nun da Hedef pazarları içinde yer aldığını söyledi. Çünkü Avrupa 10.7 Amerika 10.1 Ortadoğu 3.8 milyar dolar Pazar büyüklüğüne sahip bölgelerdir. Yalçın, asıl amaçlarının seri üretime geçmek ve satış noktalarını açmaktır. Özellikle marketlerde satışa sunup alıcıya daha kolay ulaşmak amacını hedeflediklerini belirtti. Böylelikle tüketiciyi kolay yoldan satın alma şansına sahip olacaktır. Üretiminden bu yana oldukça ilgi çeken güneş enerjili perde dünyada eşi benzeri olmayan bir üretim olması dikkat çekiyor.
Girişimcilik Kategorisi
ÜRÜNLERİMİZİ TÜRK KULLANICILARINA ÖZEL OLARAK GELİŞTİRİYORUZ
CASPER ÜST YÖNETİCİSİ (CEO) CHARLOTTE LAMPRECHT: “BİZ ÜRÜNLERİMİZİ TÜRK KULLANICILARINA ÖZEL OLARAK GELİŞTİRİYOR VE ONLAR İÇİN ÜRETİYORUZ” Casper’ı, Digital Markalar Ligi’nde …
ÜRÜNLEŞTİRMEYİ DOĞRU VE HIZLI YAPABİLMEK
ACT VENTURE PARTNERS ORTAĞI GÜRCAN OZAN: “ÜRÜNLEŞTİRMEYİ DOĞRU VE HIZLI YAPARAK SATIŞ YAPMAYI BAŞARABİLEN GİRİŞİMCİLER HER ZAMAN DAHA AVANTAJLI OLUYORLAR’’ Türkiye’de …
ÜLKEMİZİN 4. ENDÜSTRİ DEVRİMİNİ ISKALAMAMASI
ARMOLİS BİLİŞİM YÖNETİCİ ORTAĞI MUSTAFA KARADENİZ: ‘‘ÜLKEMİZİN 4. ENDÜSTRİ DEVRİMİNİ ISKALAMAMASI ÇOK ÖNEMLİ. BU NOKTADA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA BU SÜRECE KATKI …