CODEVIST TEKNOLOJİ KURUCUSU FATİH COŞKUN: ‘‘BULUNDUĞUMUZ NOKTADA HIZLI İCRA KABİLİYETİMİZ VE YENİLİKÇİ MÜHENDİSLİK ANLAYIŞIMIZ İLE BANKACILIK SEKTÖRÜNDE OLUŞAN BOŞLUĞU DOLDURUYORUZ’’
Codevist olarak, en önemli iki stratejilerinden birincisinin ürünlerini kullananları mutlu etmek olduğunu ifade eden Codevist Teknoloji Kurucusu Fatih Coşkun, ‘’Bir diğeri ise yaptığımız işte mühendislik kavramını işin göbeğine oturtmak. Özünde biz bir teknoloji ve mühendislik firmasıyız. Bu kavramlardan uzaklaştığımız zaman işimizden keyif almıyoruz. Dolayısıyla hem keyif almak, hem de yaptığımız işi iyi yapmak adına sürekli bu konularda kendimizi geliştiriyoruz.’’ diyor.
Techstar okurları için kendinizi tanıtabilir misiniz? Bilgisayar mühendisi ve işletme lisans mezunuyum. İşletme ve Teknoloji yönetimi üzerine yüksek lisansımı şirket kurma ve yönetme sürecim yüzünden tamamlayamadım. Kendimi teknoloji ve ticarete meraklı bir girişimci olarak tanımlıyorum. Daha önce bir iş kurma ve batırma deneyimim oldu.
Sonrasında bir süre özel sektörde finans teknolojileri üzerine yazılım takım lideri olarak çalıştım. 4.5 yıl önce Codevist Teknoloji A.Ş.’yi kurdum ve hali hazırda bu şirketin kurucusu ve sahibiyim. Codevist Teknoloji olarak finans sektörüne yönelik yazılım hizmetleri sunuyorsunuz. Bize şirketiniz hakkında bilgi verir misiniz? Codevist, Code ve İstanbul kelimelerinin bir araya gelmesinden oluşan bir isme sahip. Biz İstanbul’dan çıkan teknoloji ve finans odaklı global bir yazılım şirketi olmak amacıyla bu yola çıktık. Sloganımız “Ölçeklenebilir Mühendislik” Codevist, Türkiye’deki bankalar, elektronik para şirketleri, ödeme kuruluşları ile finansal teknoloji şirketleri için çeşitli ürünler sunan ve bunun yanında zaman zaman özel çözümler üreten bir teknoloji şirketidir. Uçtan uca para transferi, üye işyeri edinimi yazılımı, kara para aklamayı önleme yazılımı ve kart stok takip gibi finans şirketlerine yönelik ürünlerimiz var. Bunların dışında mobil cüzdan, kart ve pos uygulamaları gibi müşteriye özel çözümlerde üretiyoruz.
Codevist girişiminin bir çözümü olan Sanction Scanner, yaklaşık 6 ay içinde geliştirildi. Bize bu sistemi anlatır mısınız? Sanction Scanner bizim ilk global odaklı ürünümüz. Temel değer önermemiz firmaların kara para aklamayı ve terörün finansmanını önlemeye yönelik aksiyonlarını ve kolay kurulum ve kullanımlı bir yazılım ile sağlamak ve olası finansal suçların önüne geçmek. Bunun yanında politik şahsiyetleride sistem içinde arama sonuçlarına dahil edebiliyoruz.
Şirket olarak bankacılık sektöründe nasıl bir boşluğu dolduruyorsunuz? Bankacılık sektörü, genel olarak legacy dediğimiz rüştünü ispat etmiş ancak günümüz gereksinimlerden uzak, eskimiş teknolojiler kullanılıyor. Kadrolar yeni sistemlere, ihtiyaçlara hızlı adapte olamıyorlar. Biz bulunduğumuz noktada hızlı icra kabiliyetimiz ve yenilikçi mühendislik anlayışımız ile bu alanda oluşan boşluğu dolduruyoruz. Öte taraftan sektörde bir çok farklı oyuncu tarafından kullanılan ürünlerimizin bankacılık sektöründeki hızlı gelişimi gördüğümüzde yeniden yapma maliyeti oldukça yüksek, dolayısıyla finans oyuncuları bu alanda tekerleği yeniden icat etmek ve olası problemlerle karşılaşmak yerine hazır ürünleri tercih ediyorlar.
Sektörünüzü değerlendirdiğinizde ne gibi yeniliklere imza atıyorsunuz? Finans sektöründe son yıllarda gelişen en büyük olgulardan bir tanesi “Entegrasyon.” PSD2 ve finteklerin gelişmesiyle popülerleşen API kavramı, yenilikçi çözümler ve iş birliği adına oldukça önemli. Biz yaptığımız tüm projelerde API-First dediğimiz entegrasyonu ve API’leri önemseyen bir yaklaşımla ilerliyoruz. Projelerimizde bir şekilde yenilikçi, inovatif noktaları birleştirmeye çalışıyoruz. Finans projelerimizin doğası gereği blokzincir üzerine çalıştığımız projelerimiz var. Kripto para alanı dışında blok zincire taşıdığımız iki Ar-Ge projemiz var.
Siz ve ekibiniz nasıl bir strateji izleyerek başarıyı yakaladınız? Bizim en önemli iki stratejimizden birincisi müşteriyi, ürünlerimizi kullananları mutlu etmek. Bunun üzerine oldukça kafa yoruyoruz. Bir diğeri ise yaptığımız işte mühendislik kavramını işin göbeğine oturtmak. Özünde biz bir teknoloji ve mühendislik firmasıyız. Bu kavramlardan uzaklaştığımız zaman işimizden keyif almıyoruz. Dolayısıyla hem keyif almak, hem de yaptığımız işi iyi yapmak adına sürekli bu konularda kendimizi geliştiriyoruz.
Yıldız Kuluçka Merkezi çalışma ve araştırmalarınıza ne yönde katkılar sunuyor? Teknopark’ta yer almak firmanıza ne gibi artı değerler sağlıyor? İşimizin doğasında Ar-Ge var. Dolayısıyla Ar-Ge faaliyetlerimizin bir kısmını Teknopark imkanları çerçevesinde Yıldız Teknopark’a taşımak bizim için oldukça avantajlı bir konu oldu. Yine Teknopark’ın içindeki ekosistem ve yardımlaşma bizim önemsediğimiz bir diğer konu.
Girişimcilik Kategorisi
ÜRÜNLERİMİZİ TÜRK KULLANICILARINA ÖZEL OLARAK GELİŞTİRİYORUZ
CASPER ÜST YÖNETİCİSİ (CEO) CHARLOTTE LAMPRECHT: “BİZ ÜRÜNLERİMİZİ TÜRK KULLANICILARINA ÖZEL OLARAK GELİŞTİRİYOR VE ONLAR İÇİN ÜRETİYORUZ” Casper’ı, Digital Markalar Ligi’nde …
ÜRÜNLEŞTİRMEYİ DOĞRU VE HIZLI YAPABİLMEK
ACT VENTURE PARTNERS ORTAĞI GÜRCAN OZAN: “ÜRÜNLEŞTİRMEYİ DOĞRU VE HIZLI YAPARAK SATIŞ YAPMAYI BAŞARABİLEN GİRİŞİMCİLER HER ZAMAN DAHA AVANTAJLI OLUYORLAR’’ Türkiye’de …
ÜLKEMİZİN 4. ENDÜSTRİ DEVRİMİNİ ISKALAMAMASI
ARMOLİS BİLİŞİM YÖNETİCİ ORTAĞI MUSTAFA KARADENİZ: ‘‘ÜLKEMİZİN 4. ENDÜSTRİ DEVRİMİNİ ISKALAMAMASI ÇOK ÖNEMLİ. BU NOKTADA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA BU SÜRECE KATKI …